2011. március 24., csütörtök

ARTOS

Patrick Nagel  (1945.nov.25 - 1984. febr.04) amerikai festőművész:



Képei, amelyeket az Art Deco stílusa lengi körül, a női szépséget hangsúlyozzák. Legismertebb alkotásai a  Playboy magazin számára készített munkái, és a Duran Duran zenekar Rió című albumának tervezett borítója. 

Nagel 1945-ben született Ohioban, de élete nagy részét a Los Angelesben töltötte. Miután szolgált az Egyesült Államok hadseregében, részt vett a Chouinard Művészeti Intézet munkájában  Los Angelesben, 1969-ben, megkapta a Bachelor of Fine Arts diplomát.

1971-ben grafikusként dolgozott az ABC Televízió megbízásában.   A következő évben, úgy döntött szabadúszóként is szerencsét próbál, a szerencse mellé szegődött és több nagyválallat és magazin is rendeléseket kért tőle, többek között az Építészeti Digest , a Harper's Magazine , az IBM , ITT Corporation , az MGM , Oui , Rolling Stone , United Artists , és az Universal Studios .
1976-ban kezdett rendszeresen képeket készíteni a  Playboy magazinnak, amely meghozta  a népszerűségét. Ezek után rengeteg megrendelése volt. sikeresnek mondhatta magát. Az ő keze nyomáért versengett az Intel, Lucky, Strike, Ballentine Whiskey és a Budweiser. 
Miután felküzdötte magát a csúcsra, 1984-ben 38 évesen a művész részt vett egy  show műsorban. 15 perccel a befejezés után holtan találták kocsijában. A boncolás megállapította, hogy szívinfarktus végzett vele. 
Ekkora mintegy 80.000 ember tulajdonában volt Nagel alkotás. 
Korainak mondható halála ellenére sok nagyszerű alkotást hagyott hátra, ezekből igyekeztem válogatni:






































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése